Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Ποιοι υπεβαλαν αιτηση στη Βόρειο Ελλάδα στο pasok.gr


16/6/2010
Στην πλέον ουσιαστική τους φάση, αυτή της αξιολόγησης, εισέρχονται οι διαδικασίες για την ανάδειξη των υποψήφιων δημάρχων και περιφερειαρχών του ΠΑΣΟΚ. Σήμερα το απόγευμα συνέρχονται σε χωριστές συνεδριάσεις οι δύο νομαρχιακές επιτροπές του κόμματος στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να εκφράσουν την άποψή τους. Η μεν πρώτη για τα πρόσωπα που εξεδήλωσαν ενδιαφέρον για την κομματική στήριξη στο πολεοδομικό συγκρότημα και η δεύτερη για όσους θέλουν να ηγηθούν των ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ στους δήμους της υπαίθρου του νομού. Αύριο θα συνεδριάσει η περιφερειακή επιτροπή του κόμματος για να αξιολογήσει τους ενδιαφερομένους για την «πράσινη» στήριξη στο ρόλο του περιφερειάρχη και των αντιπεριφερειαρχών Κεντρικής Μακεδονίας.

Υποψήφιοι

Σε όλες τις περιπτώσεις, θα «κριθούν» αυτοί που υπέβαλαν μέχρι τα μεσάνυχτα της Κυριακής ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους και κατά τη διάρκεια της χτεσινής μέρας υπήρχε μεγάλη ανυπομονησία για την αποστολή από την Ιπποκράτους των καταλόγων με τα ονόματα των ενδιαφερόμενων κάτι το οποίο δε συνέβη έως αργά το απόγευμα. Ωστόσο, ο πρώην νομάρχης, Κ. Παπαδόπουλος, επιβεβαιώνει ότι κατέθεσε αιτήσεις τόσο για τη θέση του περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας όσο και του αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης. Φίλοι του εξάλλου τον πρότειναν ως υποψήφιο δήμαρχο στο δήμο Χορτιάτη - Πανοράματος - Πυλαίας. Ενδιαφέρον για το αξίωμα του αντιπεριφειάρχη εκδήλωσε ο Νίκος Γιαννόπουλος, ενώ έγινε αίτηση για το πρόσωπό του κι από άλλα πρόσωπα. Αίτηση για τη θέση του αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς κατέθεσε ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ στο νομό, Λεωνίδας Δημητριάδης, και ως αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής, ο Αποστόλης Πάνας, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος. Για την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ενδιαφέρον εξέφρασε ο πρώην βουλευτής. Ρ. Κοκελίδης.
Υποψηφιότητα για το δήμο Συκεών - Νεάπολης- Αγίου Παύλου- Πεύκων υπέβαλλε ο νυν δήμαρχος Νεάπολης, Ν. Λαδόπουλος, ο δημοτικός σύμβουλος Συκεών, Β. Μιχαηλίδης, ο πρώην αντιδήμαρχος Συκεών, Ν. Γκατζές, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι γνωστοποιήθηκε στην Ιπποκράτους και το ενδιαφέρον του δημάρχου Συκεών, Σ. Δανιηλίδη.

Για το δήμο Σταυρούπολης - Πολίχνης - Ευκαρπίας, αιτήσεις κατέθεσαν και οι τρεις νυν δήμαρχοι, Σ. Σερασίδης, Κ. Θεοδωρίδης, Μπ. Πανταζόγλου, καθώς και ο πρώην δήμαρχος Σταυρούπολης, Δ. Παπαδόπουλος.

Για το νέο δήμο Εύοσμου - Κορδελιού, ενδιαφέρον έδειξε το στέλεχος της Εθνικής Τράπεζας, Χρ. Φωτιάδης. Οι χτεσινές πληροφορίες ανέφεραν ότι αίτηση για το δήμο Ωραιοκάστρου - Καλλιθέας - Μυγδονίας έκανε η νομαρχιακή σύμβουλος, Χρ. Αλίρη.

Για το μεγάλο δήμο με έδρα το Λαγκαδά ενδιαφέρθηκαν ο νυν δήμαρχος Ασσήρου, Δ. Ράβναλης, και ο γραμματέας της Τοπικής του ΠΑΣΟΚ στο Λαγκαδά, Ν. Παντελίδης.

Πηγη agelioforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου