Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Υποψήφιοι Περιφερειάρχες

Στο ΠΑΣΟΚ κατατέθηκαν οι εξής υποψηφιότητες υποψηφίων: Δημήτρης Κατσικόπουλος (Νομάρχης Αχαίας), Θύμιος Σώκος (Νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας),Γιάννης Ζαφειρόπουλος (πρ, υφυπουργός) και Καφύρας Ευθύμιος.

Από τη ΝΔ τα ονόματα που ακούγονται είναι: Σπύρου Σπυρίδων (πρώην Περιφερειάρχης), Γιώργος Κοντογιάννης (βουλευτής που αφήνει να εννοηθεί ότι ενδιαφέρεται, Νίκος Νικολόπουλος (πρώην βουλευτής Αχαϊας που εκδήλωσε ενδιαφέρον, Παναγιώτης Καββαδάς, Παναγιώτης Αδρακτάς (πρ. βουλευτής) και Σπήλιος Λιβανός (πρ. βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας).


Υποψήφιοι Δήμαρχοι

ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Δήμος Αγρινίου (α. Αγρινίου β. Παραβόλας γ. Παρακαμπυλίων δ. Στράτου ε. Νεάπολης στ. Αγγελοκάστρου ζ. Παναιτωλικού η. Αρακύνθου θ. Μακρύνειας και ι. Θεστιέων)

Δήλωσε υποψηφιότητα εκ νέου ο Δήμαρχος Αγρινίου Π. Μοσχολιός, ενώ θεωρείται βέβαιο ότι και ο Βουλευτής της Ν.Δ. Δ. Σταμάτης θα ανακοινώσει και επίσημα την πρόθεση του να κατέλθει υποψήφιος Δήμαρχος με τη στήριξη της ΝΔ.

Δήμος Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου (α. Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου β. Οινιάδων και γ. Αιτωλικού)

Ο δήμαρχος Μεσολογγίου Γ. Αναγνωστόπουλος δήλωσε ότι θα είναι υποψήφιος στο νέο δήμο και θα ήθελε την υποστήριξη του ΠΑΣΟΚ. Ανακοίνωσε υποψηφιότητα ζητώντας το χρίσμα από το ΠΑΣΟΚ, ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Τέγας. Ο αντινομάρχης έργων Χρήστος Πετρόπουλος δηλώνει «παρών».

Δήμος Άκτιου - Βόνιτσας (α. Ανακτόριου β. συνέλευση απανταχού Βλατσιωτών για Παλαίρου και γ. Μεδεώνος)

Δήμος Ξηρομέρου (α. Αστακού β. Φυτειών και γ. Αλυζίας)

Δήμος Ναυπακτίας (α. Ναυπάκτου β. Αποδοτιάς γ. Πυλλήνης δ. Πλατάνου ε. Αντιρρίου, στ. Χάλκειας)

Δήμος Αμφιλοχίας (α. Αμφιλοχίας β. Ινάχου γ. Μενιδίου)

Ο επι 8 χρόνια Δήμαρχος και κορυφαίο αυτοδιοικητικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Απόστολος Κοιμήσης. Επίσης ακούστηκε ο πρώην Δήμαρχος Ινάχου και υπ. βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Τορουνίδης. Στη ΝΔ ακούγονται τα ονόματα των Αρβάλη, Κατσούλα

Δήμος Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου (α. Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου β. Οινιάδων και γ. Αιτωλικού)

Ο δήμαρχος Μεσολογγίου Γ. Αναγνωστόπουλος δήλωσε ότι θα είναι υποψήφιος στο νέο δήμο και θα ήθελε την υποστήριξη του ΠΑΣΟΚ. Επίσης ακούστηκαν ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Τέγας , ενώ ο αντινομάρχης έργων Χρήστος Πετρόπουλος δηλώνει «παρών».


ΝΟΜΟΣ ΑΧΑΙΑΣ

Δήμος Πατρέων (α. Πατρέων β. Βραχναίικων γ. Ρίου δ. Μεσσάτιδος και ε. Παραλίας)

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Φουρας που παραιτήθηκε για να γίνει δήμαρχος, ξεκαθαρίζει ότι επιθυμεί μια νέα θητεία . «Παίζει» μια ενδεχόμενη υποψηφιότητα του Δημήτρη Κατσικόπουλου ο οποίος δήλωσε «παρών». Επίσης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας Κ. Αντζουλάτος , ο οποίος δήλωσε ότι έχει τη στήριξη του Α.Σαμαρά.

Δήμος Ερυμάνθου (α. Τριταίας β. Φαρρών και τις κοινότητες α. Καλεντζίου β. Λεόντιου)

Ανακοίνωσε επισήμως υποψηφιότητα ο πρώην Δημάρχος Φαρρών και προέδρος της ΤΕΔΚ Θάνος Καρπής. Ακούγονται και ο πρώην Δήμαρχος Τριταίας Αποστόλης Βγενόπουλος, αλλά και ο νυν Δήμαρχος Μιλτιάδης Γκοσιμήδας, ενώ μάλλον παραμένει στην «κούρσα» και ο νυν δήμαρχος Φαρρών, Δημήτρης Σωτηρόπουλος.

Δήμος Δυτικής Αχαΐας (α. Ωλένιας β. Μόβρης γ. Δύμης και δ. Λαρισσού)

Από το ΠΑΣΟΚ ο νυν Δήμαρχος Ωλενίας και πρόεδρος της ΤΕΔΚ Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος και ο νυν Δήμαρχος Μόβρης Ανδρέας Παναγιωτόπουλος. Ο Δήμαρχος Δύμης φέρεται να δήλωσε ότι δεν προτίθεται να είναι εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος.

Δήμος Καλαβρύτων (α. Καλαβρύτων β. Αροανίας γ. Παΐων και δ.Λευκασίου)

Από το ΠΑΣΟΚ επικρατέστερος είναι ο νυν Δήμαρχος Καλαβρύτων Γιώργος Λαζουράς. Από τη Ν.Δ., επικρατέστερος είναι ο σημερινός δήμαρχος Παίων Κώστας Ασημακόπουλος, ενώ ακούγεται και ο αντιδήμαρχος Κλειτορίας Σωτήρης Δουκλιάς. Επίσης εμμένουν οι φήμες για υποψηφιότητα του Γιώργου Τσενέ.


Δήμος Αιγιαλείας (α. Αιγίου β. Συμπολιτείας γ. Ερινεού δ. Διακοπτού ε. Ακράτας και στ. Αιγείρας)

Ενδιαφέρον φέρεται να έχει εκδηλώσει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σπηλιόπουλος. Έχει δηλώσει ότι θα είναι υποψήφια και η ιατρός Μαρία Τσουκαλά. Στη ΝΔ ως πιθανότεροι υποψήφιοι φέρονται οι νυν αντιδήμαρχοι Πάνος Γούσσας, Άννα Σουφλή και Γιώργος Αγγελόπουλος καθώς και ο πρώην αντιδήμαρχος Χρήστος Γούτος. Δήλωσε ότι είναι υποψήφιος και ο δημοσιογράφος Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος, ενώ ακούγεται ως υποψήφιος ο πρώην Αντιδήμαρχος Σταύρος Λυριντζής. Από τη ΝΔ ακούγεται επίσης ο Αιγιώτης πολιτευτής Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος. «Παίζει» επίσης το όνομα του Δημάρχου Ακράτας Παναγιώτη Μελή (ΠΑΣΟΚ), του δημάρχου Αιγείρας Δημήτρη Μυλωνά, του Δημάρχου Διακοπτού Τάκη Βασιλείου (ΝΔ) που είχε δηλώσει ότι θα είναι υποψήφιος στην περίπτωση της συνένωσης των τριών Δήμων και του πρώην βουλευτή της ΝΔ Θεόφιλου Βασιλείου.

ΝΟΜΟΣ ΗΛΕΙΑΣ

Δήμος Ζαχάρως (α. Ζαχάρως, β. Φιγαλείας)

Ο Δήμαρχος Πανταζής Χρονόπουλος θα είναι εκ νέου υποψήφιος.

Δήμος Ανδρίτσαινας (α. Σκιλλούντος β. Ανδριτσαίνης και γ. Αλιφείρας)

Ο Δήμαρχος Σκιλλούντος Σάκης Μπαλιούκος, ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας Τρύφωνας Αθανασόπουλος και ο δήμαρχος Αλιφείρας Δήμος Γεωργακόπουλος . Επίσης ακούγονται ο Γιώργος Νικολακόπουλος, ο Γιάννης Νικολόπουλος, η Αθανασία Κουσκουρή και ο Γιάννης Τζουανόπουλου, Κώστας Μπουγάς, Βασίλης Γιακουμής και ο πρώην δήμαρχος Χαράλαμπος Δέλγας.

Δήμος Πύργου (α. Πύργου β. Ωλένης γ.Ιαρδανού και δ. Βώλακος)

Ο δήμαρχος Πύργου Μάκης Παρασκευόπουλος, ο πρώην δήμαρχος Γαβρίλης Λιατσής, ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας Κώστας Νικολούτσος, ο αντινομάρχης Αντώνης Καράμπελας, ο πρώην αντιδήμαρχος Αντώνης Βαγγόπουλος. Τέλος, ο Τ. Αντωνακόπουλος (βουλευτής ΠΑΣΟΚ) σύμφωνα με φήμες.

Δήμος Ήλιδας (α. Αμαλιάδας και β. Πηνείας)

Ακούγονται ως επικρατέστεροι ο Δήμαρχος και πρόεδρος της ΤΕΔΚ Γιάννης Λυμπέρης, ο αντινομάρχης Ευγένιος Μπαλκάμος, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Πηνειός Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, ο δικηγόρος Σάκης Κότσιφας.

Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας (α. Αρχαίας Ολυμπίας β. Λασιώνος γ. Φολόης και δ. Λαμπείας)

Ο Δήμαρχος Γιώργος Αηδόνης δηλώνει ότι θα είναι υποψήφιος, ο πρώην αντιδήμαρχος Παναγιώτης Φλέσσας και ο στρατιωτικός Πανάγος Παντελάκος. Εάν δεν συμπεριληφθεί σε σχεδιασμό Περιφέρειας, ο νομάρχης Χαράλαμπος Καφύρας. Οι δήμαρχοι Φολόης Γιάννης Μαρούντας, Λασιώνος Βασίλης Παπαντώνης και Λαμπείας Παναγιώτης Παπαζαφείρης θα συμπεριληφθούν σε ψηφοδέλτια. Ακούγεται επίσης ο πρώην δήμαρχος Θόδωρος Παπαηλιού και ο Πέτρος Γιαννακόπουλος.

Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης (α. Λεχαινών β. Ανδραβίδας γ. Κάστρου - Κυλλήνης και δ. Βουπρασιάς)

Οι δήμαρχοι Λεχαινών Νίκος Κουλούρης, Βουπρασίας Σωτήρης Θανασούλας, Ανδραβίδας Γιάννης Παπανδρέου και Κάστρου Κυλλήνης Γιώργος Μπούρμπουλας . Επίσης οι Σάκης Κεκκάτος, Γεράσιμος Βαγγελάκος, Γιώργος Μπαμπουσκάκης και Πέτρος Κολλιόπουλος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου