Σάββατο 17 Ιουλίου 2010

ΠΑΣΟΚ: ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ «ΒΟΜΒΑ» ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΦΙΛΟΘΕΗΣ-ΨΥΧΙΚΟΥ

«Έκλεισε» η υποψηφιότητα του παλιού άσου του Παναθηναϊκου Αριστείδη Καμάρα

Επιβεβαιώνει με δήλωση του την είδηση, λέγοντας ότι θα κατέβει ως ανεξάρτητος
Προσθήκη στα
αγαπημένα
Με μια μεταγραφή «βόμβα» από το ποδόσφαιρο, φίλο και συνάδελφο του Νίκου Κωνσταντόπουλου, που ωστόσο ακολουθεί αντίστροφη πορεία με αυτή του πρώην πρόεδρου του Συνασπισμού, ετοιμάζεται να διεκδικήσει με πολλές αξιώσεις το ΠΑΣΟΚ έναν παραδοσιακά νεοδημοκρατικό δήμο της Αττικής.

Πρόκειται για την παλιά δόξα του Παναθηναϊκού από τα χρόνια του Γουέμπλει, τον 60χρονο πλέον Αριστείδη Καμάρα, δικηγόρο το επάγγελμα και πρόεδρο της πρώτης του ομάδας, του Απόλλωνα Αθηνών, η υποψηφιότητα του οποίου, σύμφωνα με πληροφορίες της αυτοδιοίκησης gr, έχει κλείσει για το νεοσύστατο δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού, που θα αποτελείται από τους δήμους Νέου Ψυχικού, Ψυχικού και Φιλοθέης.

«Ψάχνεται» η ΝΔ

Το έργο του κ. Καμάρα θα είναι ακόμη πιο εύκολο αν τελικώς η ΝΔ κατέβει με παραπάνω από έναν υποψήφιο καθώς έχουν δηλώσει ότι ενδιαφέρονται o αντιδήμαρχος Παντελής Ξυριδάκης από την παράταξη της σημερινής δημάρχου Ψυχικού Ειρήνη Κατσαρού που έχει ήδη αποσυρθεί, ο δήμαρχος Φιλοθέης Θεόφραστος Οικονομίδης, ο δήμαρχος Νέου Ψυχικού Παντελής Χαροκόπος αλλά και κ. Ζωή Ράπτη, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ, η οποία είναι πιθανόν να στηριχθεί από το κόμμα.

Πλούσιο βιογραφικό

Ο Αριστείδης Καμάρας γεννήθηκε το 1939. Ξεκίνησε την καριέρα του στον Απόλλωνα Σμύρνης (Αθηνών σήμερα) και το 1961 τον απέκτησε ο Παναθηναϊκός στον οποίο αγωνίστηκε για δώδεκα χρόνια στον συμμετέχοντας σε 305 αγώνες της Α΄ Εθνικής σκοράροντας 18 γκολ στο πρωτάθλημα και 3 στο Κύπελλο. Με τον Παναθηναϊκό κατέκτησε 6 πρωταθλήματα (1962, 1964, 1965, 1969, 1970, 1972) και δύο Κύπελλα (1967, 1969).
Ο Αριστείδης Καμάρας συμμετείχε σε 28 ευρωπαϊκά παιχνίδια του Παναθηναϊκού και ήταν μέλος της ομάδας που έφτασε στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1971 στο Στάδιο Γουέμπλεϊ. Στο δρόμο για τον τελικό σκόραρε το γκολ του ΠΑΟ στην ήττα με 4-1 από τον Ερυθρό Αστέρα και το τρίτο γκολ στη νίκη πρόκριση 3-0 τη ρεβάνς.
Για 14 χρόνια ήταν μέλος της Εθνικής Ελλάδος έχοντας 30 συμμετοχές. Αγωνιζόταν ως δεξιός αμυντικός αλλά και ως αμυντικός μέσος.
Ο Αριστείδης Καμάρας είναι νομικός και εν ενεργεία πρόεδρος του Απόλλωνα Σμύρνης από το 2000.

Δηλώσεις για τον Ν. Κωνσταντόπουλο

Φίλος και συνάδελφος του Νίκου Κωνσταντόπουλου, τη Δευτέρα που ανακοινώθηκε το όνομα του νέου προέδρου του Παναθηναϊκου, εξέφρασε την έκπληξή του γι’ αυτή την εξέλιξη, τονίζοντας ότι είναι ικανός άνθρωπος αλλά και Παναθηναϊκός. Το πλήρες κείμενο των δηλώσεων Καμάρα για τον νέο πρόεδρο είναι το εξής:

«Σίγουρα ήταν μία αγγελία που εξέπληξε. Ξεπερνώντας όμως την αρχική έκπληξη, αφού ήταν ένα πρόσωπο που δεν είχε ακουστεί και δεν είναι μέσα από την παναθηναϊκή οικογένεια, πρέπει να σταθούμε στο πρόσωπο, να δούμε ποιος είναι ο νέος πρόεδρος του Παναθηναϊκού. Συγκαταλέγομαι στους τυχερούς που τον γνωρίζουν καθώς με έχει τιμήσει με τη φιλία του. Είμαστε και συνάδελφοι και είμαι από εκείνους που έχουν την εκτίμησή του.

Από εκεί και πέρα, η ικανότητα και τα προσόντα του έχουν ήδη καταγραφεί στην πολιτική ιστορία. Είναι άψογος δικηγόρος και είναι άνθρωπος με μεγάλη παιδεία και κουλτούρα, δεν είναι τυχαίος, όπως και ο Φώτης Κουβέλης. Αυτοί δεν ξεχωρίζουν ως πολιτικοί, αλλά ως άνθρωποι του πολιτισμού και της παιδείας. Ο Νίκος (σ.σ Κωνσταντόπουλος) ακόμα και στα διαλείμματα των δικών ή των συνεργασιών, ήταν ένα άνθρωπος με άμεσο ενδιαφέρον στα παναθηναϊκά πράγματα και πάντοτε ήταν ένα από τα θέματα που κουβεντιάζαμε. Είναι Παναθηναϊκός, αυτό δεν μπορεί αν το αμφισβητήσει κανείς».

Για το τι σχέση μπορεί να έχει με την προεδρία μιας ΠΑΕ:

«Κατανοώ την ανησυχία του κόσμου, που θέλει ανθρώπους που να είναι μέσα στο περιβάλλον και να γνωρίζουν από το βρώμικο παρασκήνιο. Με αυτή την έννοια, ο Νίκος ίσως να μην ξέρει. Εγώ πιστεύω πως ένας άνθρωπος ή είναι άξιος ή δεν είναι. Θα δείξει τις αρετές που έχει και πόσο γρήγορα μπορεί να ενημερωθεί και να ανταποκριθεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου